Rehabilitasyon Merkezi

Belediye Başkanlığı çok güzel bir adım attı. Otizm Engelli Rehabilitasyon Merkezi girişimi başarıyla sonuçlandı. Bu güzel girişimi geçen sayımızda haber yaparak okuyucularımıza duyurduk.

Akılcı hizmet ve yatırımlar için yer göstermek, proje hazırlamak gerekiyor. Toplumun unutulanlarına hizmet verecek bu proje için öncelikle Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz’u kutluyorum. Bu işin yapılması için çaba gösteren Otizm Engelliler Derneği Başkanı Fatma Cincioğlu’na, Kastamonu Öz Yeni Ay Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Yusuf Öz’e, titiz bir çalışma sergileyen Proje Sorumlusu Erdi Topçuoğlu’na da teşekkür ediyorum.

İlçemiz merkez ve köylerinde göz ardı ettiğimiz yaklaşık 200 engellimiz var. Rehabilitasyon Merkezi açıldığında çevre ilçelere de hizmet verecek.

Yer gösterildi, proje hazırlandı. Japonya Hükümetinden yaklaşık bir yıl süren uzun ve yorucu çalışmalar sonucu 90 bin dolar hibe alındı. Sözleşme, 14 Mart 2018’de Ankara’da Japonya Büyükelçiliğinde imzalandı. Özleşmeye göre iş mart 2019 da bitecek. Belediye vakit geçirmeden harekete geçti. 08 Nisan’da hafriyat çalışmalarına başladı. Verilen para binanın kaba inşaatına ancak yetiyor. Elediye kendi olanaklarını kullanacak. 800 metrekare arsa üzerinde 3 katlı yapılacak binanın  ince işleri ve mefruşatı için Belediyeye destek verilmesi gerekiyor.

Ben yardımsever işadamı ve hemşehrilerimizin duyarlı davranacaklarına inanığyor böyle güzel işlerin devamını diliyorum.

  ÇOCUK PARKI

Belediye Çocuk Parkına kalıcı bir yer bulamadı. Çocuk Parkı, kedi yavrusu gibi oradan oraya taşınıyor, gezici kütüphane gibi.

Çocuk Parkı ilk olarak taksi durağının yerine açıldı. Oradan karşıya Biiz Cafe’nin yanına taşındı. Şimdi de tehlike derecesini yükselterek A101-2 karşısına deniz kenarına taşındı.

Ne kadar tel örgülerle çevrilirse çevrilsin çocuk pakı yeni yerinde daha da tehlike saçıyor. Merak ediyorum, Çocuk Parkı konusu Belediye Meclisinde görüşüldü mü? Ya da bir meclis üyesi çıkıp “Çocuk Parkı tehlike saçan bir yere neden yapılıyor?” dedi mi?

Terminale yakın noktada trafiğin en yoğun olduğu yerde. Karşıdan karşıya geçiş marifet istiyor. Set yüksek, çocuklar tel örgülere tırmanıp deniz kenarına düşebilir.

Çocuk Parkında ana babaların gözleri de elleri de  çocukların üzerinde olmalı.

  23 NİSAN

 

“Bir siyasetçi gelecek seçimi, bir devlet adamı gelecek kuşağı düşünür.” James F.Clarke

23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı.

23 Nisan 1920, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır.

23 Nisan’larda  Uluslar arası Çocuk Şenliği yapılıyor.

23 Nisan, Dünya Çocuk Günü…

“Ey Türk Gençliği! Birinci Vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa  etmektir.” diyen  Atatürk , Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş günü olan 23 Nisan 1920 tarihini “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ilan etmiş, bu güzel ve anlamlı günü çocuklara armağan etmiştir.

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını ilçemizde ve yurdumuzun diğer il ve ilçelerinde nerelerde ve nasıl kutladık ? Kızılay  Haftası kutlar gibi okul bahçelerinde ulusal bir bayram kutlanır mı?  İçimize sindirebildik mi?

Gaziler Gününde, Atatürk Anıtına Kaymakamlık Belediye Başkanlığı İlçe Jandarma  Komutanlığı çelenkleri konuluyor. Ulusal bayram olan 23 Nisan’a Ata’nın huzuruna sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi konuluyor. Bu uygulamayı anlamak kabullenmek mümkün değil.

Tüm olumsuzluklara karşın 23 Nisan’ı,  geleceğin sahibi çocuklarımız heyecanla okudukları şiirlerle, oyunlarla, danslarla coşkuyla kutladılar. Halkımız, gösterdiği ilgi ve sevgi ile, temeli ulusal egemenliği dayanan Cumhuriyetine sahip çıktı.

23 Nisan bayram programına emek veren öğrencileri,  öğretmenleri ve yöneticilere kutluyorum.

İlginizi Çekebilir.

Yazarın Diğer Yazıları Emin Türkay Öztürk